Programi i seminari

Mentalna aritmetika

Želeći da za svoju decu napravimo jedinstven program koji bi doprineo njihovom razvoju, sa puno ljubavi i pažnje smo osmislili svaki segment nastave koristeći iskustvo prestižne svetske škole mentalne aritmetike Mastermind Abacus od koje smo i sertifikovani.

Osnovni podaci o programu Mentalna aritmetika

Početak održavanja programa: septembar 2021. Lokacija: Beograd Cena sa popustom: 3197,00 din

MEGA POPUST

Za prijave do 20.8.2021.akcijska cena je 3197 din. Polaznici dobijaju trajni popust od 57% do kraja programa.

Popunite upit

  Svi naši polaznici imaju garanciju na uspeh, to znači da pri upisu roditeljima garantujemo da će njihovo dete ostvariti rezultate. To konkretno znači da ukoliko iz bilo kog razloga roditelji žele, dete može potpuno besplatno da pohađa bilo koji deo kursa iz početka. 

  Jer je budućnost u našoj deci!

  Većina današnje dece ima problema sa nezainteresovanošću, koncentracijom, pamćenjem, matematikom i pažnjom. To je zato što živimo u digitalnom dobu gde se deca čak i u najranijem periodu previše oslanjaju na pametne telefone, video igrice i sadržaje za zabavu dostupne na internetu ne razvijajući pun potencijal svojih intelektualnih sposobnosti. Da li to znači da su naša deca manje inteligentna nego što smo mi nekada bili ili da su odgovorna za to?

  Apsolutno ne!

  Odgovornost je na nama odraslima, na roditeljima koji treba da se postaraju da intelektualni potencijal njihovog naslednika/ce dostigne maksimum. Kao što ako ne zalivate drvo života, ono nikada neće dostići svoj pun potencijal koji mu je priroda podarila, tako je i sa detetom. Dete čije se sposobnosti u najranijem periodu ne stimulišu na adekvatan način, biće osuđeno na prosečnost, a to nije ono što nam je predodređeno!

  Sva deca su rođena sa neograničenim potencijalom svog uma, pitanje je da li ćemo se postarati da on bude maksimalno iskorišćen ili ćemo propustiti priliku da imamo još jednog Teslu ili Ajnštajna. Zbog toga je važno da ulažemo u našu decu, jer je ulaganje u obrazovanje zapravo ulaganje koje donosi sva moguća bogatstva.

  Kako je nastao program mentalne aritmetike?

  Želeći da za svoju decu napravimo jedinstven program koji bi doprineo njihovom razvoju, sa puno ljubavi i pažnje smo osmislili svaki segment nastave koristeći iskustvo prestižne svetske škole mentalne aritmetike Mastermind Abacus od koje smo i sertifikovani.

  Zašto abakus?

  Abakus je izuzetno važna drevna alatka za razvoj celokupnih intelektualnih sposobnosti Vašeg deteta. Poznato je da naš mozak ima dve hemisfere, levu i desnu. U školi u kojoj se gradivo predaje linearno i bez kreativnosti forsira se samo leva hemisfera mozga i onda mozak ne radi na najoptimalniji način jer desna hemisfera nije ’’u treningu’’ i naš mozak na taj način nikada ne može iskoristiti svoj pun potencijal.

  Zašto onda klasičan obrazovni sistem kod Vašeg deteta forsira samo levu hemisferu mozga kada bi uz pomoć savršene koordinacije i sinergije leve i desne hemisfere Vaše dete postalo pravi mali genije koji bi sa lakoćom rešavao komplikovane zadatke?

  Na koji način mentalna aritmetika razvija intelektualne sposobnosti Vašeg deteta?

  Polaznici Instituta Leonida u okviru desne hemisfere mozga razvijaju:

  1. Fotografsko pamćenje: Učenici Instituta Leonida koji pohađaju mentalnu aritmetiku u sekundi mogu da se sete koji brojevi odgovaraju različitim položajima kuglica na abakusu.
  2. Imaginaciju/Vizualizaciju: Kada učenici računaju, zamišljaju abakus kako bi rešili zadatak.
  3. Kreativnost: Stalno vežbanje imaginacije pomaže da se razvije kreativnost.
  4. Koncentraciju: Kako bi rešili aritmetičke operacije, učenici moraju da pamte među-rezultate što zahteva visok nivo pažnje i koncentracije.
  5. Orijentaciju u prostoru: Rad sa trodimenzionalnim objektima pogoduje razvoju orijentacije u prostoru. Učenici našeg instituta u svom
  umu stvaraju 3D sliku abakusa kako bi računali.

  Polaznici Instituta Leonida u okviru leve hemisfere mozga razvijaju:

  1. Linearno razmišljanje: Razvijajući sposobnost vizuelizacije učenici postaju svesniji koraka koje moraju da preduzmu kako bi rešili neki problem.
  2. Slušanje: Naši učenici pamte važne informacije sa časa tako što razvijaju veštine pažljivog slušanja.
  3. Sposobnost baratanja brojevima: Svakodnevna vežba pomaže razvoj sposobnosti baratanja brojevima i pozitivno utiče na razvoj matematičkih kompetencija.
  4. Logička analiza: Kada računaju, učenici Instituta Leonida moraju da izaberu jednu od 34 različite formule, analizirajući različite moguće opcije.
  5. Čitanje i pisanje: Naši učenici stiču sposobnost da vizualizuju reči koje čitaju ili slušaju.

  Ta veština direktno utiče na sposobnost razumevanja pročitanog.

  Kome je namenjen program mentalne aritmetike?

  Program je namenjen i posebno prilagođen sledećim uzrastima:

    Predškolska deca (od 4 do 6 godina)
    Mlađa školska deca (prvi i drugi razred )

  Postarajte se da Vaše dete u najranijem uzrastu počne da koristi čudesna dva motora koja ima u svojoj glavi na najoptimalniji način, brišući granice svojim sposobnostima! Sa druge strane mi ćemo se pobrinuti da konstantno radimo na izvorima motivacije Vašeg deteta, uz pomoć brojnih kreativnih iznenađenja, nagrada i takmičenja, sa idejom da ga podstaknemo da bude fokusirano i da radi u jednom inspirativnom i nikako monotonom okruženju. Pokazaćemo mu lepšu stranu matematike, na nesvakidašnji i izuzetno kreativan način.

  Zajedno smo dobar tim!

  Koliko traje ceo program?

  Osnovni program mentalne aritmetike traje devet meseci (sabiranje i oduzimanje). Napredni program mentalne aritmetike takođe traje devet meseci (množenje i deljenje). Uslov za upisivanje deteta na napredni program je da je dete završilo osnovni program mentalne aritmetike. Velika prednost našeg programa je u tome što jednom savladanu tehniku više nema potrebe obnavljati, a deca stiču sposobnost mentalnog računanja i zadržavaju je za ceo život. 

  Svi naši polaznici imaju garanciju na uspeh, to znači da pri upisu roditeljima garantujemo da će njihovo dete ostvariti rezultate. To konkretno znači da ukoliko iz bilo kog razloga roditelji žele, dete može potpuno besplatno da pohađa bilo koji deo kursa iz početka. 

  Glavna karakteristika našeg instituta je to što negujemo individualan pristup svakom polazniku. U toku nedelje pored redovna 3 časa od 40 minuta koji se održavaju vikendom, svako dete ima mogućnost da pohađa dodatne časove sa nastavnicom kako bi nadoknadilo ako je neki čas propustilo, kako bi prevazišlo teškoće ako ih ima ili ukoliko napreduje brže od ostale dece – da bi prestiglo svoju grupu i radilo brže komplikovanije zadatke! 

  Časovi se održavaju u manjim grupama od 8 do 12 polaznika.

  Mega popust od 57%

  Za prijave do 30.04.2021. (ili dok se mesta ne popune) nakon BESPLATNOG perioda, za polaznike koji žele da nastave sa programom
  akcijska cena je 3000 dinara. (polaznici dobijaju trajni popust od 57% do kraja programa)

  Pozovite nas i saznajte više: 065 36 000 63.