Leonida

Programi i seminari

Roditelj kao psiholog, učitelj i najbolji prijatelj

Uloga roditelja danas važnija je nego ikad! Uz roditelje koji su svom detetu stabilan oslonac i dobri učitelji, dete ostvaruje svoj maksimalan potencijal. Ukoliko sarađujemo mi kao predavači i Vi kao roditelji, postići ćemo neuporedivo bolje i dugotrajnije rezultate, jer se sam proces savladavanja novih veština ne ograničava samo na vreme provedeno u našem institutu. Dođite da se upoznamo i da napravimo najbolji plan za lični razvoj vašeg deteta.

"Saznaćemo koliko malo znamo onda kada
nam dete počne postavljati pitanja."

- Richard L. Evans

Roditelj kao psiholog, učitelj i najbolji prijatelj

Mladi roditelji obično misle da je najteži period u odgoju njihovog deteta u prvim mesecima njegovog života, kada je dete toliko malo da se plaše da ga ne povrede, kada dete još uvek ne zna da kaže šta mu smeta, šta ga muči ili boli i kada je potpuno bespomoćno i zavisno od njih.

Tek kada dete krene da ide u vrtić ili školu, postaju svesni toga koliko je zapravo bilo bezbrižno dok su bili u mogućnosti da potpuno samostalno prave dobre izbore za svoju decu i da ih sačuvaju od svih potencijalnih opasnosti. Naš cilj kao roditelja ne treba da bude da se trudimo da sami pravimo dobre izbore za našu decu, već da se postaramo da ih osposobimo da ih deca sama prave.

To zvuči jednostavno, ali praksa je pokazala da je u današnje vreme teže nego ikada ranije vaspitati dete i od njega stvoriti zdravog, uspešnog i svestranog čoveka koji će sve čemu smo ga mi naučili uspešno preneti sutra na svoje potomke.

Današnjim roditeljima puno toga ne ide na ruku, vršnjačko nasilje je prisutnije nego ikada, pornografija, pedofilija, društvene mreže, rijaliti programi, nedovoljna zainteresovanost dece za prave vrednosti i obaveze u kući ili školi, nedostatak motivacije za učenje, nedostatak pažnje i koncentracije itd. Ukoliko se roditelji ne bave dovoljno i na pravi način svojom decom, društvo će se baviti njima i ono će ih vaspitavati, a to obično ne krene u dobrom smeru.

Roditelji u zemlji u kojoj nisu finansijski stabilni su rastrzani da deci obezbede sigurnu budućnost kakvu oni možda nisu imali i upadaju u jedan začarani krug posla i obaveza, dok se život njihovog deteta odvija mimo njih.

Ukoliko napravimo propust u pravilnom odgoju i vaspitanju ličnosti našeg deteta, onda je sve što smo stekli i ostvarili na materijalnom i poslovnom planu potpuno nevažno jer najvažniji posao u životu, posao roditelja, nismo uspeli da obavimo uspešno. Postavlja se pitanje da li je moguće u ovim vremenima izgraditi zdravu, stabilnu, samosvesnu i odgovornu ličnost? Naravno da je moguće, samo je naš zadatak kao današnjih roditelja mnogo teži nego što je bio zadatak naših mama ili baka. Ako je izazov veći, potrebno je da se naoružamo pravilnim psihološkim strategijama i praktičnim znanjima koja će biti naši nerazdvojni saveznici na putu vaspitavanja.

Dečiji psiholozi i pedagozi koji rade u našem institutu, stvorili su dvodnevni trening koji je zvezda vodilja mnogim roditeljima na putu zdravog uticaja na ličnost deteta.

Koje su konkretne dobiti roditelja od našeg treninga i šta će naučiti?

1. Prepoznavanje profila ličnosti Vašeg deteta
2. Odabir pravilnog pristupa detetu na osnovu njegovog profila ličnosti
3. Najefikasniji načini motivacije deteta
4. Uticaj na samopouzdanje i ličnu sliku deteta o sebi i svojim sposobnostima
5. Na koji način reći ,,Ne’’ detetu i izreći zabranu
6. Kako da pravilno negujete odnos poverenja sa detetom
7. Osnove NLP tehnika koje će pomoći detetu da prevaziđe strahove i razvije pozitivna životna uverenja
8. Kako zaštiti dete od lošeg društvenog uticaja
9. Najefikasnije načine na koje dete može da se organizuje
10. Pozitivne životne navike i rutine koje najveći svetski umovi primenjuju kako bi kroz dan prošli lako i izvukli maksimum
11. Roditelji će naučiti da nije svako vreme provedeno sa detetom kvalitetno vreme
12. Osnove mapa uma, mnenotehnika i brzog čitanja kako biste mogli da ispratite pravilan razvoj ovih važnih veština kod Vašeg deteta
13. Koji uslovi moraju biti ispunjeni za uspešno učenje deteta
14. Kako da Vaše dete poboljša koncentraciju i pažnju
15. Kako da Vaše dete na kreativan i zabavan način uči shvatajuci proces učenja kao igru
16. Kako da naučite dete da planira svoj dan i formira radne navike
17. I što je najvažnije, naučićete kako da svojim primerom pokažete detetu sve ono o čemu ste mu govorili

Uloga roditelja danas važnija je nego ikad! Uz roditelja koji je svom detetu stabilan oslonac, dobar psiholog, učitelj i najbolji prijatelj, dete ostvaruje svoj maksimalan potencijal. Ukoliko sarađujemo mi kao predavači i Vi kao roditelji, postići ćemo neuporedivo bolje i dugotrajnije rezultate, jer se sam proces savladavanja novih veština ne ograničava samo na vreme provedeno u našem institutu. Prenećemo Vam na konkretnim i jasnim primerima informacije koje je naš tim psihologa prikupio na stručnim seminarima na kojima su se usavršavali, slušajuci najveće stručnjake današnjice kako govore o najvažnijoj temi, temi roditeljstva!

Seminar je namenjen i posebno prilagođen:

1. Roditeljima dece predškolskog uzrasta
2. Roditeljima osnovaca do V razreda
3. Roditeljima osnovaca od V do VIII razreda
4. Roditeljima srednjoškolaca

Napomena: Za svaku od pomenute četiri grupe roditelja seminar je posebno kreiran vodeći računa o različitosti dilema, pitanja i problema sa kojima se roditelji susreću u zavisnosti od uzrasta deteta.

Dođite da se upoznamo i da napravimo najbolji plan za lični razvoj Vašeg deteta!

Trajanje seminara:

Seminar se održava vikendima, 2 dana po 6 sati, uz odgovarajuće pauze.

Datum održavanja: April 2018.
Lokacija: Beograd
Cena: 120e

Mega popust

Za prijave do 31.12.2017. akcijska cena je 80e mesečno.

Pozovite nas i saznajte više: 065 36 000 63.

Close Menu